Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Haperolasagne 
munaton
Kastike:
 2 rkl öljyä
 1 sipuli
 1 l hienonnettuja haperoita
 3 rkl vehnäjauhoja
 4 dl kasvislientä
 1/4 tl mustapippuria
 1 tl suolaa
 1 tl timjamia
 1 tl basilikaa
 1 tl oreganoa
 2 rkl tomaattipyreetä
 
 Juustokastike:
 2 rkl öljyä
 3 rkl vehnäjauhoja
 5-6 dl maitoa
 100 g sulatejuustoa
 1/2 tl suolaa
 1/4 tl valkopippuria
Lisäksi:
 9 lasagnelevyä
 Pinnalle juustoraastetta
Kuullota silputut sipulit ja hienonnetut haperot öljyssä. Ripottele mukaan vehnäjauhot ja lisää kasvisliemi vähitellen. Mausta seos ja anna kypsyä noin 10 minuuttia. Kuumenna juustokastikkeen öljy ja sekoittele siihen jauhot. Lisää maito seokseen vähitellen. Kun seos on tasaista, tiputa mukaan sulatejuusto nokareina. Sekoita kastike tasaiseksi ja mausta se. Kaada voideltuun vuokaan ensin juustokastiketta ja lado sen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyille haperokastiketta, sitten juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Levitä päällimmäiseksi loput juustokastikkeesta ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä ruokaa 200 asteessa noin tunti.
Järvinen, Kosonen, Joutjärvi: Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut
 
Haperokaviaari 
gluteeniton, munaton
2 dl esikäsiteltyjä haperoita
 2 dl kermaviiliä
 2 rkl sinappia
 2 tl valkoviinietikkaa
 2 tl sokeria
 1 tomaatti pieninä kuutioina
 1 dl purjo- tai ruohosipulisilppua
 1 dl silputtua persiljaa
 Ripaus yrttisuolaa tai valkosipulisuolaa
 
 Hienonna sienet ja sekoita mausteet kermaviiliin. Sekoita kaikki aineet keskenään. 
 Tarjoa tuoreen leivän tai kasvispihvien kanssa.
Kangashaperorulla
5 munaa
 5 dl maitoa
 1/4 dl perunajauhoja
 3/4 dl vehnäjauhoja
 1 tl yrttisuolaa
 1 valkosipulinkynsi
 1/2 tl yrttisekoitusta
 1/2 tl sitruunapippuria
 
 Täyte:
 300 g kangashaperoita
 2 sipulia
 1 rkl öljyä
 Ripaus chilipippuria
 1/4 tl suolaa
 150 g juustoraastetta
 2 rkl ruohosipulisilppua
 
 Vatkaa keskenään kananmunat ja maito ja lisää jauhot siivilöiden. Mausta seos ja anna turvota täytteen valmistuksen ajan. Hienonna sienet ja sipulit. Hauduta sieni- ja sipulisilppu pehmeäksi pannulla öljyssä. Mausta seos. Kaada munaseos leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille. 
 Ripottele päälle sienisipulisilppu, juustoraaste ja ruohosipuli. Kypsennä munakaslevyä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kääri kypsä levyrullaksi ja tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.
Järvinen, Kosonen, Joutjärvi: Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut